<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
strømkrise
Venter klarsignal for strømtiltak fra EU
EUs energiministre ventes fredag å gi klarsignal for tiltak om strømsparing og skatt på merfortjeneste for energiselskaper.
Tibber tar grep: Endrer faktureringspraksis
Økte innkjøpskostnader og høye renter gjør at strømselskapet endrer faktureringspraksisen. Samtidig etterlyser de tiltak fra regjeringen.
Politisk styring av kraftmarkedet
Fastprisavtalene strømselskapene tilbyr i dag er altfor dyre fordi de er koblet til den skyhøye spotprisen, skriver Senterpartiets Ole André Myhrvold og Gro-Anita Mykjåland.
Enova bør konsentrere seg om energisparing
Økte bevilgninger kan bli liggende ubrukt hvis Enova fortsetter som i dag, advarer Rolf Iver Mytting Hagemoen i Norsk Varmepumpeforening, Frank Jaegtnes i EFO og Tore Strandskog i Nelfo.
Økt gasseksport vil senke strømprisen
Den viktigste løsningen på strømkrisen er ikke økt strømproduksjon i Norge, men økt eksport av gass, skriver Øivind Geheb Schothorst.
Politikerne skjønner det bare ikke
Et Europa uten kjernekraft er urealistisk
Å utelukke kjernekraft vil i praksis medføre at energiforsyningen fortsetter å domineres av fossile energikilder, skriver professorene Jan Petter Hansen og Jan Emblemsvåg.