<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
totalenergies
900 milliarder i skatt fra Nordsjøen
Enorme skatteinntekter fløt inn i statskassen i fjor. Det aller meste stammer fra oljeselskapene, men økningen er betydelig også for selskaper med langt mindre skattebyrde enn de globale aktørene som gravde gull i Nordsjøen. 
Opptur for oljeaksjer og Tesla
Russland og Saudi-Arabias grep medførte at oljeaksjer gjorde det bra mandag. For Tesla ga produksjonstallene for andre kvartal full uttelling.
Begrenset opptur for oljeaksjer
Tross Saudi-Arabias overraskende produksjonskutt var internasjonale oljeaksjer som Chevron, ExxonMobil og Shell opp med mindre enn 1 prosent mandag ettermiddag.
Handles med rabatt: Skylder på noteringen i Europa
TotalEnergies verdsettes lavere enn selskapets amerikanske konkurrenter. Total-sjefen skylder på europeisk børsnotering.
Varsler utbyttefest etter «skittent» salg
TotalEnergies selger sin karbontunge, canadiske oljesandvirksomhet til Suncor Energy, og sender en gladmelding til aksjonærene.
Gjennombrudd for kjempeprosjekt
TotalEnergies og Bagdad har løst floken om eierskapet, og prosjektet med en investeringsramme på 27 milliarder dollar kan starte.
Opecs sjokkmelding løfter oljeaksjer
Oljeaksjer som TotalEnergies, Shell og BP var mandagens børsvinnere, idet nye produksjonskutt løftet Brentprisen med mer enn 6 prosent.