<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
ukestart
Løp og print penger – det er et historisk attraktivt marked
Selskaper med ganske god betjeningsevne burde skynde seg å ta kontakt med noen av investeringsbankene for å utstede obligasjonslån, skriver Philippe Sissener.
Treg high yield ga store muligheter
Det nordiske high yield-markedet består av tusentalls obligasjoner og noen hundre aktive investorer. Det gjør at prisene ikke blir justert fort nok, skriver kredittstrateg Thomas Eitzen.
Nå kommer kjernekraft
Økt kraftbehov for å drive datasentre og lave utslipp kan bli en trigger for at kjernekraft kommer blir en langt viktigere del av energimixen, skriver Delphi-forvalter Ivar Harstveit.
Nei, renten er ikke unormalt høy
I perioden fra 1991 til i dag har styringsrenten i Norge variert mellom null og 11 prosent. Dagens rente på 4,5 prosent er ikke spesielt høy, skriver forvalter Ole-Andreas Grendstadbakk i Holberg.
Derfor tror vi på halvlederindustrien
Halvlederindustrien en megatrend det er verdt å følge med på. Vi har plukket ut tre favorittaksjer i sektoren, skriver Philippe Sissener og Peder Steen i Sissener.
Aksjemarkedets skjulte signaler for 2024
Aksjemarkedet priser fryd og gammen, men skjult bak glansbildet lurer en uvanlig pessimisme, skriver kredittstrateg Thomas Eitzen.
Kommer de gamle heltene tilbake?
Høyrenteobligasjoner har vært attraktive det siste året, men volumet har falt og sektorsammensetningen er i endring. Hva betyr det for markedet fremover, spør Andrea Moen Mjåtveit i Holberg.