<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
utbytte
Rekordhøye utbytteutbetalinger
Norske aksjer utbetalte 171 milliarder kroner i første halvår, det meste som noensinne er registrert. Bare i hele 2022 ble det utbetalt 191 milliarder.
Bør du velge lønn eller utbytte?
De seneste skatteendringene gjør at det for de som driver eget selskap er en klar grense for hvor mye som bør tas ut i lønn, og hvor mye som bør tas ut i utbytte.
Utbytte for 32. måned på rad
2020 Bulkers måtte se inntjeningen falle fra januar til februar, og forlenget rekken av måneder på rad med utbytte til eierne.
– Kjøp utbytteaksjer fordi du har tro på selskapet
Finansco-partner Christian Kallevig Arnesen påpeker at enkelte investorer vil være bedre tjent med at selskaper ikke betaler dem utbytte.
Stopper utbyttebetaling
Hunter Group stanser utbyttebetalingen på 4 øre for å bruke kapitalen på fremtidige investeringer. Aksjen skyter opp 20 prosent.
Vedum drukner i utbytter
AF Gruppen med vekst i fjerde kvartal, men lønnsomheten varierer stort
AF Gruppen satt igjen med 502 millioner kroner før skatt etter et lønnsomt fjerde kvartal. Styret foreslår et utbytte på 6,50 kroner pr. aksje - det samme som selskapet utbetalte både i 2022 og 2021.