<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
utenriksdepartementet
Russiske gruveselskap på Svalbard fikk sanksjonsunntak
Det statseide russiske gruveselskapet Trust Arktikugol har fått unntak fra sanksjonene for en leveranse til Svalbard.
Norge fordømmer Russlands angrep på havnen i Odesa
Norge fordømmer Russlands angrep på havnen i den ukrainske byen Odesa lørdag, skriver Utenriksdepartementet i en uttalelse søndag.
Norge endrer navnet på Hviterussland til Belarus
Utenriksdepartementet har bestemt at de fra nå av skal kalle Hviterussland for Belarus i solidaritet med demokratibevegelsen.
Utenriksdepartementet innfører reiseråd for Shanghai
Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Shanghai som ikke er strengt nødvendige. Årsaken er nedstengningen og de strenge coronarestriksjonene i byen.
Uavklart om «Capella» får forsikring
Utenriksdepartementet har gitt Havila Kystruten dispensasjon for å drive «Havila Capella» i seks måneder. Men foreløpig gjelder ikke forsikringene.
Havila Kystruten får halvt års dispensasjon
Havila Kystruten får seks måneders fritak fra sanksjonene mot Russland til å drifte «Havila Capella». Fortsatt gjenstår imidlertid avklaring rundt skipets forsikring.
Verden har for mange coronavaksiner – doser kan gå i søpla
Det er nå blitt produsert så mange doser med coronavaksine at verdens land ikke kan ta imot flere. Doser kan gå i søpla, varsler vaksinekoordinator.