<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
vannkraft
Nordsjøen og hyttene øker strømforbruket mest
Husholdningene og bedriftene har ikke økt sitt kraftforbruk mye det siste tiåret. Det har derimot hytteeierne og bøndene.
Ekstremt påfyll i magasinene
Den siste uken har norsk krafteksport skutt i været. Den ekstremt våte og milde høsten har likevel gitt rekordvekst i vannmagasinene og stup i kraftprisene.
Oslo-byrådet utsetter kollektivrabatt
Oslo-byrådets budsjettforslag utsetter rabatterte billettpriser i kollektivtrafikken. Det skyldes blant annet den økte skatten på vannkraft.
Innrømmer urealistiske markedstall
– Det var vanskeligere enn vi trodde, medgir Janne Florholmen i vannkraftleverandøren Enfini. Selskapet har hentet millioner fra 190 småaksjonærer på Folkeinvest.
Anslår CO2-kompensasjon og økt grunnrenteskatt
Økt grunnrenteskatt på vannkraft vil bety 250-300 millioner kroner i ekstra skatt for Norsk Hydro i 2022. Samtidig anslår selskapet CO2-kompensasjonen til 2,2-2,3 milliarder kroner.
– Kapitalen konfiskeres
Regjeringens skatteplaner vil strupe investeringene og gjøre strømmen dyrere for forbrukerne, mener konsernsjef Ørjan Svanevik i Arendal Fossekompani. 
Nytt Kina-sjokk – har ikke sett maken på 157 år
Vannstanden i Yangtse-elven utgjør en ny trussel for Kinas økonomi. Shanghai må slukke lyset, stanse rulletrapper og kutte i air condition-bruken.