<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
viking cruises
Torstein Hagen (80): Fra to tomme hender til 100 fullbookede skip
Som 54-åring sto han på bar bakke. I dag er Torstein Hagen (80) kanskje den nordmannen ved siden av John Fredriksen som har hatt størst økonomisk suksess utenfor Norges grenser. Viking Cruises styrer mot en omsetning på 40 milliarder kroner.
Rederiene flagger hjem
Antall skip i det internasjonale, norske skipsregisteret, NIS, øker og er kommet opp i 735. Blant dem som flagger hjem er Belships.
Bestiller nybygg for 17 mrd.
Torstein Hagen øker sitt nybyggingsprogram med ytterligere fire cruiseskip. Investeringen er på 17 milliarder kroner.
Børsoppgang i Bergen
Gjestene står i kø for å bo på det som var Norges første børs. Ved roret står en verdensmester i militære grener, med en CV som inkluderer Telemarksbataljonen, Björn Borg og general Schwarzkopf.
Hotelldirektøren på Hotel Norge: – Det var en hard skole
Hun lærte disiplin i stallen, fikk bare skjenke vann og børste smuler på restauranter og kom ikke inn på hotellhøgskolen på første forsøk. Nå leder Lise Solheim et av landets mest ikoniske hoteller.
Bygger for 55 milliarder – er Fincantieris største kunde
Hvis opsjonene benyttes vil Torstein Hagens byggeprogram hos Fincantieri komme opp i 18 cruiseskip og passere 55 milliarder kroner.
– Var lovet «Venus»
Cruisereder Torstein Hagen har fått «Venus» i flåten. Men det er en annen «Venus» han gjerne skulle hatt på veggen hjemme.