<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
viking global investors
Tigergutt satser på bitcoin-aksje
Forvalter Ole Andreas Halvorsen solgte og misset kursoppgang i Google, Microsoft, Visa, Domino’s og bankaksjer, men har veddet stort i Amazon og et selskap som satser på bitcoin.
Milliardgevinst på sykepleieruniformer
Sammen med to kvinnelige gründere og Hollywood-stjerner, har fondsforvalter Ole Andreas Halvorsen gjort en kule i selskapet Figs Wear som lager uniformer for helsearbeidere.
Forvaltningskapitalen stupte for «Tigergutt»
Ole Andreas Halvorsen forvalter 276 milliarder kroner gjennom fondet Viking Global Investors. I første kvartal falt forvaltningskapitalen med nesten 8 prosent.
Økte med 146 milliarder på ni måneder
Pengene rant inn for hedgefondet til superforvalter Ole Andreas Halvorsen i 2020. Fra april og ut året økte forvaltningskapitalen med 90 prosent til 36,4 milliarder dollar.
780 millioner i gevinst på syv uker
Ole Andreas Halvorsen og fondet Viking Global Investors har truffet blink i genteknologiselskapet 4D Molecular Therapeutics, som gikk på børs før jul.
Tigergutt herjer på børs
I tredje kvartal økte Ole Andreas Halvorsen forvaltningskapitalen med 41 milliarder kroner. Det er en økning på 20 prosent.
Gode for 1,5 milliarder igjen - minst
Stabell Eriksen-familiens plasseringer i nordiske aksjefond ga et årsresultat på 180 millioner kroner i fjor. Samtidig rykker de nærmere realisering av eiendomsprosjektene på Høvik.