<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
vlcc
Rigget for ny kursfest i Frontline
Frontline-aksjen har steget med voldsomme 125 prosent i løpet av det seneste året. Markedet er fortsatt på Frontlines side, og mye tyder på at det er rigget for kursfest også i 2023.
VLCC-ratene stuper
VLCC-ratene har stupt fra 120.000 til 45.000 dollar i løpet av en drøy måned. – Første kvartal ser relativt svakt ut for tank sammenlignet med det veldig sterke halvåret vi har lagt bak oss. sier Ole-Rikard Hammer.
Skaper ny uro i tankmarkedet
Russland skal ha bygd opp en «skyggeflåte» på rundt 100 tankskip. – På kort sikt vil dette trolig føre til en ytterligere tilstramming av tankmarkedet, sier analytiker Ole-Rikard Hammer i Arctic Securities.
Rått, men ikke rått nok
Frontline tjente rått med penger i tredje kvartal, men resultatet var likevel ikke rått nok til å innfri analytikernes forventninger.
Utbyttefest i Fredly-aksje
Arne Fredlys Hunter Group har så langt delt ut vel to milliarder kroner i utbytte siden selskapet gikk inn i stortankmarkedet. Velger aksjonærene å dele ut kapitalen i selskapet, kan de glede seg til et ytterligere milliardutbytte.
Tidenes trippel i tank
Det går så det griner i tankmarkedet. Nå tjener en VLCC, en aframax og en suezmax alle over 100.000 dollar dagen. Frontline og Hafnia er tankfavorittene til Arctic-analytiker Lars Bastian Østereng.
Høyeste skipsverdier siden 2009
Verdien på 5 år gamle VLCCere er på sitt høyeste siden 2009.