<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Snur på hælen etter resultatvarsel

Øyvind Mossige har endret syn på Elmera på bare én uke. Han har gått fra kjøp til hold og nær halvert kursmålet som følge av resultatvarselet i slutten av desember. 

Publisert 5. jan. 2023 kl. 12.24
Oppdatert 5. jan. 2023 klokken 12.41
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 268 ord
SNUR: Øyvind Mossige, Sparebank1 Markets, er ikke lenger bull på Elmera.  Foto: Iván Kverme

 

Fjordkraft-eier Elmera har vært en jojo-aksje på børs den siste tiden.

Etter knallsterkt resultat i tredje kvartal steg aksjen over 34 prosent på én dag.

«Selskapet viser en evne til å navigere godt i utfordrende tider», sa analytiker Gard Aarvik i Pareto Securities i starten av november.

Men utfordrende tider skulle vise seg å blir for utfordrende. I slutten av desember kom nemlig strømleverandøren med resultatvarsel og aksjen krakket og falt over 25 prosent på børs.

«Vi visste jo at det har vært ekstrem volatilitet i fjerde kvartal, og en del migrasjon mot spotprodukter. Men så har dette kanskje hatt enda større effekter enn vi hadde sett for oss», sa Aarvik etter oppdateringen for to uker siden.

Spår langt svakere

Nå er det Øyvind Mossige, analytiker i SpareBank 1 Markets', tur til å gå tilbake på sine tidligere spådommer. 

Han nedgraderer Elmera til hold fra kjøp og nær halvererer kursmålet på aksjen til 18 kroner fra tidligere 32 kroner.

Mossige kutter sine estimater for justert resultat pr. aksje i 2023 og 2024 med henholdsvis 34,4 prosent og 27,7 prosent, og viser til «tap av høymarginkunder, høyere finansieringskostnader og risiko for tap i første kvartal», ifølge en analyse TDN Direkt referer fra.

«Verdsettelsen er attraktiv, men kommer med høy usikkerhet», skriver Mossige i analysen.

Snur sporenstreks

For bare én uke siden sa SpareBank 1 Markets-analytikeren at han var bull på strømaksjen.

Analytikerne er generelt for negative til Elmera, sa Mossige den gang. Han mente den ledende strømleverandøren var lavt priset, selv basert på dagens relativt lave forventninger.

«Dagens strømmarked gir aktørene økte kapitalkostnader gjennom økt kapitalbinding og økte renter. Elmera vinner denne kampen gjennom en sterk balanse, lønnsomhet og en fordelaktig innkjøpsavtale», sa han.