<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

XXL får analytikerslakt – faller kraftig på børs

XXL faller på børs etter kursmål-kuttene.

Publisert 23. mars 2023 kl. 10.47
Oppdatert 23. mars 2023 klokken 10.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 221 ord
I TRØBBEL: XXL har falt over 75 prosent på børs det siste året. Foto: Bloomberg

 

Sparebank 1 Markets nedjusterer kursmålet på XXL til 1,0 krone pr aksje, fra tidligere 2,0 kroner, og gjentar en salgsanbefaling. Arctic Securities nedjusterer sitt kursmål til 2,5 kroner pr aksje, fra tidligere 3,0 kroner, og gjentar også en salgsanbefaling.

Det fremgår av oppdateringer fra meglerhusene onsdag kveld og torsdag morgen.

Arctic venter at ebitda-marginen til XXL gradvis vil bedre seg fra 2022-nivåene, men på tross av en bedring på årsbasis i bruttomarginer og ebitda, venter meglerhuset at driftsresultatet i 2023 vil være negativt.

Sparebank 1 Markets argumenterer for at XXL trenger å hente et sted mellom 500-1.000 millioner kroner i egenkapital, og ser få argumenter for hvorfor investorer skal legge penger på bordet.

«Markedet vil forbli utfordrende, og XXL står foran en operasjonell og strategisk endring som vil ta tid, og som vi ikke har sett særlig med resultater fra ennå. Selskapet har satt i gang et aggressivt brannsalg for å generere kontanter for å møte kortsiktige likviditetsbetingelser. Våre beregninger viser imidlertid at dette ikke er en langsiktig løsning og at likviditeten ikke er tilstrekkelig, og spørsmålet er om når selskapet trenger mer kapital», skriver meglerhuset, som beregnet at XXL går tom for kontanter i 2024.

Konklusjonen er at XXL er i en likviditetskrise på verst mulig tidspunkt, uten en attraktiv historie å selge inn, som normalt betyr press på aksjekursen, fortsetter Sparebank 1 Markets.

TDN Direkt