<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksjonærene gir britene en kald skulder

Hanover går bort fra kravet om 90 prosent akseptgrad i tilbudet om kjøp av alle aksjer i Lumi Gruppen.

Publisert 31. mai 2023 kl. 07.16
Oppdatert 31. mai 2023 klokken 07.46
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 280 ord
VIL SELGE: Konsernsjef Erik Brandt i Lumi Gruppen, som eier Sonans og Oslo Nye Høyskole. Foto: Ivan Kverme

 

Hanover fraviker betingelsen om akseptgrad på 90 prosent i tilbudet om kjøp av alle aksjer i Lumi Gruppen. Nå har det britiske oppkjøpsfondet 44,6 prosent av aksjene, og tilbudsperioden forlenges til 6. juni, opplyses det i en børsmelding onsdag.

I slutten av april ga Hanover Active Equity Fund III et bud på 15,25 kroner pr. aksje for Sonans-eier Lumi Gruppen, noe styret enstemmig anbefalte å godta. Budet var nærmere 25 prosent over aksjekursen, og impliserte en markedsverdi av Lumi Gruppen på omtrent 805 millioner kroner.

Som følge av at Hanover har gitt avkall på betingelsen om minimum akseptgrad, vil de lansere et påfølgende tilbud innen tre uker etter gjennomføring av det eksisterende tilbudet. Det etterfølgende tilbudet vil være til en kurs på 15,25 kroner pr aksje, noe som er tilsvarende dagens tilbud.

70 på topp

Før oppkjøpstilbudet kom eide Hanover 25,3 prosent av aksjekapitalen i selskapet. Alle styremedlemmer og medlemmer av ledelsen i Lumi Gruppen har forhåndsakseptert budet, tilsvarende om lag 3,55 prosent av aksjekapitalen.

Hanover tar sikte på en avnotering av Lumi Gruppen fra Euronext Growth ved gjennomføring av tilbudet. Lumi ble notert på Euronext Growth til en kurs på 50 kroner etter at det britiske oppkjøpsfondet EMK Capital Partners ville hente ut gevinst. På topp ble aksjen omsatt for over 70 kroner.

Styreleder Kjetil Eide i konkurrenten Akademiet, som har kjøpt seg opp i Lumi, mener budet burde vært på minst 20 kroner pr. aksje.

– Jeg tror ikke dagens eiere kommer til å akseptere et bud på 15,25 kroner. Budet er altfor lavt, og det begrunner jeg med omsetningsutviklingen hos Akademiet og hvordan vi ser på markedet, sa Eide til Finansavisen.