<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fullfører kjempekontrakt

Onepark overtar parkeringsdriften på de fem siste flyplassene i kjempeavtalen selskapet landet i fjor sommer.

    Publisert 1. juni 2023 kl. 15.52
    Oppdatert 1. juni 2023 klokken 16.58
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 359 ord
    LANDET STORAVTALE: Kristiansand lufthavn Kjevik er blant de fem flyplassene der Onepark nå overtar driften av parkeringen. Foto: Avinor

    Parkeringskjempen Onepark vant i juli i fjor en avtale om å drifte 10.764 parkeringsplasser på 28 flyplasser i Norge i fem år, og estimerte samlede inntekter til 850 millioner kroner over kontraktsperioden.

    Mens 23 av flyplassene ble overtatt 1. oktober i fjor, tar Onepark fra 1. juni over driften av parkeringen også på de fem resterende flyplassene i Tromsø, Bodø, Harstad/Narvik, Ålesund og Kristiansand, går det frem av en pressemelding torsdag.

    FORNØYD: Onepark-sjef Leif Nymoen. Foto: Katrine Lunke

    – Disse fem er de største lufthavnene i denne kontrakten, sier Onepark-sjef Leif Nymoen i en kommentar, og understreker at selskapet i de siste månedene har gjort alt for å gjøre overgangen til Onepark på flyplassene så enkel som mulig etter at Apcoa Parking hadde hatt avtalen i de fem foregående årene.

    – Vi bytter blant annet til nye kameraer, som skal lese bilskiltene enda bedre. Skiltgjenkjenningen gjør at man ikke trenger å trekke billett. Og glemmer man å betale, får man heller ikke bot, men en faktura i posten, fortsetter han.

    6.228 plasser

    De fem flyplassene har totalt 6.228 parkeringsplasser, noe Avinor karakteriserer som «mer enn nok» – selv i sommermånedene.

    – Nå går vi inn i høysesongen for reisende, og det er mange som kjører bil til flyplassene. Men alle bør finne en plass, og det er generelt en god kapasitet på parkeringen, uttaler forretningsutvikler Jørn Roald Wille hos Avinor i en kommentar.

    Onepark er en ledende aktør i det norske parkeringsmarkedet og drifter over 300 parkeringsanlegg over hele landet. Selskapet eid av Bentsen-familiens investeringsselskap Indigo Management har i tillegg ansvaret for driften av Nordens største parkeringsanlegg på Oslo lufthavn, med plass til 23.000 biler.

    Familien med 76-årige Snorre Osvald Bentsen i spissen startet med parkering i 1979, og Bentsen er ifølge Kapital 400 god for 3,25 milliarder kroner. Det plasserer ham på en 132. plass blant Norges rikeste.