<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Viaplay stuper på børs etter utsettelse

Kriserammede Viaplay stuper på Stockholm-børsen etter å ha utsatt kvartalsrapporten.

Publisert 29. nov. 2023 kl. 09.04
Oppdatert 29. nov. 2023 klokken 09.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
RETT NED: Viaplay faller fra start på den svenske børsen. Foto: Dreamstime

Kriserammede Viaplay stuper på børs etter å ha utsatt kvartalsrapporten. I åpningen var kursen ned rundt 5 prosent til 22,80 svenske kroner. Siden har den hentet seg inn og er nå ned 1,3 prosent.

Viaplay Group valgte onsdag morgen, kun en time før planlagt publisering, å utsette sin kvartalsrapport med én dag, til torsdag 30. november.

Ned 63 prosent på én da

Det Stockholm-noterte selskapet skriver at de vil fortsette diskusjonene med sine største aksjonærer, kreditorer og obligasjonseiere angående en potensiell rekapitalisering av konsernet. Nyheten blir ikke tatt særlig godt tatt i mot av investorene som sender aksjen rett ned fra start.

Aksjen har så langt i år vært en eneste stor skuffelse. Tidlig i juni i år kollapset Viaplay-aksjen med et kursfall på 63 prosent på én dag. Da ble selskapets guiding trukket tilbake og konsernsjef Anders Jensen gikk på dagen. Hittil i år er aksjen ned fra en topp på nærmere 280 svenske kroner til rundt 22 kroner nå.

Schibsted på eiersiden

Tilbake i september kjøpte Schibsted en eierandel på 10,1 prosent i det kriserammede strømmeselskapet. Det overrasket den gang analytikerne.

«I hovedsak ser jeg ikke helt hvorfor Schibsted skal inn Viaplay – både med tanke på hvor Viaplay egentlig skal høre hjemme i Schibsted, særlig fordi det ikke er tvil om at Viaplay må hente penger som er forventet å være ekstremt utvannende,» sa Danske Bank-analytiker Mads Ek Strøm til Finansavisen.