<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SpaceX: Henter 750 millioner dollar

Elon Musk SpaceX gjennomfører en ny finansieringsrunde etter å hentet over 2 milliarder dollar i fjor. 

  Publisert 3. jan. 2023 kl. 13.19
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 182 ord
  HENTER PENGER: SpaceX og adm. direktør Elon Musk. Foto: Bloomberg

  SpaceX henter 750 millioner dollar, nærmere 7,45 milliarder kroner, i en ny runde med finansiering hvor selskapet blir verdsatt til 137 milliarder dollar. 

  Nyheten kommer en måned etter at Bloomberg meldte at SpaceX lot innsidere selge aksjer for 77 dollar pr. aksje, noe som plasserte selskapets verdi til rundt 140 milliarder dollar. 

  Elon Musk romselskap hentet inn over 2 milliarder dollar i løpet av 2022, og ble verdsatt til 127 milliarder dollar i en finansieringsrunde i mai, skriver CNBC. 

  Starlink har passert 1 million brukere

  Ifølge en e-post sendt til potensielle SpaceX-investorer vil venturekapital-selskapet Andreessen Horowitz lede an finansieringsrunden, mens andre investorer inkluderer Founders Fund, Sequoia, Gigafund. 

  Andreessen Horowitz deltok også i Musks oppkjøp av Twitter i høst.

  Ifølge CNBC gjennomførte SpaceX flere oppskytninger til Den internasjonale romstasjonen i løpet av 2022 for NASA. Men møtte forsinkelser i Starship-programmet, som er en del av NASAs planer om en bemannet romferd tilbake til månen. 

  Samtidig har selskapets satellitt-internettjeneste, Starlink, passert 1 million abonnenter og hjulpet brukere i Ukraina som har slitt med internettforbindelse etter Russlands invasjon av landet. Selskapet ser også muligheter til å genererer penger gjennom å tilby høyhastighetsinternett ombord fly.