<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere vil ha elbil – men prisene uroer

Færre amerikanere vil ha forbrenningsmotor i sin neste bil, og flere tenker å gå for elbil. Men for flere enn halvparten er prisene en bekymring.

Publisert 4. jan. 2023 kl. 10.22
Oppdatert 4. jan. 2023 klokken 10.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
FLERE VIL HA: Men prisene på elbilene er et hinder for amerikanerne. Her fra Interstate 80 i California. Foto: Bloomberg

Flere amerikanere har ønske om å kjøpe elbil, men bekymringer om høyere priser holder dem tilbake fra å faktisk kjøpe. Samtidig går andelen amerikanere som vil kjøpe bensinbil ned, melder Reuters og viser til en undersøkelse utført av konsulentselskapet Deloitte.

Andelen amerikanere som har intensjoner om å kjøpe elbil, er opp 3 prosentpoeng det seneste året. Tilsvarende oppgang gjelder også for hybridbiler. Andelen som vil ha bil med forbrenningsmotor, har gått ned fra 68 til 62 prosent.

Pris et hinder

Videre viser undersøkelsen at nær syv av ti fremtidige elbilkjøpere venter å betale mindre enn 50.000 dollar for bilen. Det tilsvarer en halv million kroner.

Flere enn halvparten av respondentene melder at prisnivået er den største bekymringen ved å gå over til elbil.

Samtidig setter elbilprodusentene opp prisene som følge av den høye inflasjonen, og en Tesla Model Y starter nå på 65.990 dollar, mens en Ford Mustang Mach-E starter på 46.895 dollar, ifølge nyhetsbyrået.

Deloittes undersøkelse ble utført mellom september og oktober 2022.