<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slakter covid-restriksjoner

IATA-sjef Willie Walsh fordømmer gjeninnføringer av reiserestriksjoner for reisende fra Kina. 

    Publisert 4. jan. 2023 kl. 12.50
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 156 ord
    VIL HA BORT COVIDTILTAK: IATA-direktør Willie Walsh oppfordrer kinesiske myndigheter å fjerne kravet om covidtesting før avreise for de som skal til Kina.  Foto: Bloomberg

    I en uttalelse onsdag går sjefen for Den internasjonale luftfartsorganisasjonen IATA, Willie Walsh, hardt ut mot reiserestriksjoner for reisende fra Kina, og sier at slike tiltak allerede har vist seg å være ineffektive for å hindre spredning av smitte. 

    – Flere land innfører covid-19-testing og andre tiltak for reisende fra Kina, selv om viruset allerede sirkulerer bredt innenfor deres egne grenser. Det er ekstremt skuffende å se denne gjeninnføringen av tiltak som har vist seg å være ineffektive de siste tre årene, sier Walsh. 

    Ifølge IATA-direktøren viste forskningen med omicron-varianten at det å legge restriksjoner på reising ikke utgjorde noen stor forskjell når smittespredningen var på sitt verste. 

    – Det er derfor regjeringer bør lytte til rådene fra eksperter, inkludert WHO, som fraråder reiserestriksjoner. Vi har verktøyene til å håndtere covid-19 uten å måtte ty til ineffektive tiltak som kutter av internasjonal koblinger, skader økonomier og fjerner arbeidsplasser, sier Walsh og legger til at han mener myndigheter i de ulike landene må basere sine beslutninger på «vitenskapsfakta» fremfor «vitenskapspolitikk».