<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Togavtale til 32 milliarder i India

Siemens skal levere 1.200 tog til subkontinentet i løpet av de neste 11 årene. 

  Publisert 16. jan. 2023 kl. 15.36
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 323 ord
  SUSER AVGÅRDE: Med 9.000 hestekrefter oppnår godstogene som Siemens Mobility skal levere til Indian Railways en toppfart på 120 km/t.  Foto: Siemens

  Siemens Mobility har inngått en avtale verdt 3 milliarder euro, drøyt 32 milliarder euro, for levere og betjene godstog i India. Det er den største togavtalen i selskapets historie, melder selskapet i en pressmelding mandag. 

  Etter avtalen skal Siemens levere 1.200 elektriske lokomotiv og stå for fullt vedlikehold i 35 år. 

  De Siemens-designende togsettene på 9.000 hestekrefter har en topphastighet på 120 km/t, og vil bli levert til India i løpet av de neste 11 årene, med første levering om to år. 

  Erstatter opptil 800.000 lastebiler

  – Disse nye lokomotivene vil bidra til å øke godstransporten på et av verdens største jernbanenett, ettersom de kan erstatte mellom 500.000 og 800.000 lastebiler i løpet av livssyklusen, sier adm. direktør i Siemens Mobility, Michael Peter. 

  Overfor Reuters sier Peter at dette er stort skritt for Siemens i India, og at selskapet stort sett har levert komponenter og infrastruktur der tidligere. 

  – India ser etter teknologi, bedre effektivitet og lengre levetid for togene. Tidligere bygde India sine egne tog, men de ønsker å øke påliteligheten og gjennomsnittshastigheten, sier Peter. 

  Lokomotivene skal settes sammen i Indian Railways-fabrikken i Dahod, i den indiske delstaten Gujarat. Mens vedlikeholdet vil bli utført ved fire Indian Railways-depoter i Vishakhapatnam, Raipur, Kharagpur og Pune, opplyser Siemens. 

  Flere mulige togavtaler

  Avtalen er den siste i rekken av store avtaler som er vunnet av Siemens, etter at de i desember inngikk en avtale verdt 900 millioner euro for en ny metrolinje i Sydney i Australia, skriver Reuters. 

  Ifølge Peter ser Siemens også på andre mulige togkontrakter i India, som er verdens største jernbanemarked med over 24 millioner passasjerer som reiser daglig på mer enn 22.000 tog. Myndighetene i India har også satt seg et hårete mål om å øke frakten av godstransport over jernbane til 40-45 prosent fra dagens 27 prosent. 

  India er et av få land i verden med et nesten fullt elektrifisert jernbanenett, og Indian Railways har sammen med myndighetene i landet forpliktet seg til å nå nullutslipp av CO2-utslipp innen 2030.