<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina testet fullskala Hyperloop

For første gang er den kinesiske «Hyperloopen» testet i fullskala.

Publisert 19. jan. 2023
Oppdatert 19. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 241 ord
NYE TIDER: Eldre kinesiske tog vil, om ledelsen i landet får viljen sin, få konkurranse fra Hyperloop om å frakte kinesere raskt til reisemålet. FOTO:NTB

Det har gått nesten sju år siden Elon Musk fristet verden med sine planer om å lage Hyperloop for persontransport. Det ble med planene og drømmene for Musk. 

I Kina ble det for få dager siden utført en fullskalatest av konseptet.

Hongkong-avisen South China Morning Post skriver torsdag at testen ble utført 14. januar, da en passasjerkapsel i full størrelse ble testkjørt i en test-tunnel i byen Datong.

Testen bød ikke på den store hastigheten, som er lovet skal bli loopens store fordel i fremtiden. Kapselen var oppe i 50 kilometer i timen på den 210 meter lange test-strekningen, ifølge en rapport fra China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC).

Kinesiske myndigheter har tidligere flagget at hyperloop-prosjektet skal frakte passasjerer og last i 1000 kilometer i timen og bli den raskeste transporten på landjorden.

CASIC bekrefter ifølge avisen at kritiske komponenter fungerte som planlagt under testen. Rapporten nevner ikke om det var pumpet luft ut av røret under testene, da det å skape lavtrykksmiljø i røret, er en av de største utfordringene med denne teknologien.

FREMTIDSDRØM: Slik fremstiller kinesiske myndigheter hvordan Hyperloop i fremtiden skal se ut. FOTO:SKJERMDUMP