<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norwegian nekter å betale 400 millioner – saksøker staten

Flyselskapet Norwegian går til sak mot staten og nekter å betale 400 millioner kroner i klimagebyr.

  Publisert 21. jan. 2023 kl. 13.57
  Oppdatert 21. jan. 2023 klokken 16.08
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 152 ord
  SAKSØKER STATEN: Norwegian går til søksmål mot staten og nekter å betale 400 millioner kroner i klimagebyr. Foto: Bloomberg

  Selskapet saksøker staten ved Klima- og miljødepartementet, melder E24. Det er et overtredelsesgebyr etter klimakvoteloven Norwegian nekter å betale.

  Departementet vedtok i desember at Norwegian må betale et gebyr for manglende levering av klimakvoter i 2020. Norwegian mener vedtaket er ugyldig. Norwegian hadde en finansiell rekonstruksjon for å berge selskapet i 2020 og 2021.

  – Den norske rekonstruktøren var tydelig i sin vurdering om at alle kreditorer skulle likebehandles, og gjorde det også klart overfor Miljødirektoratet at Norwegian ikke hadde noen mulighet til å særbehandle kreditorer – heller ikke i dette tilfellet, sier kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Norwegian.

  Ifølge stevningen er gebyret så høyt at det vil påvirke Norwegians forretningsdrift negativt.

  Norwegian fikk 16. desember en frist på to uker for å betale gebyret, og fikk avslag på krav om utsatt betaling. Selskapet opplyser at de ikke har betalt gebyret ennå.

  Departementet opplyser at de i samråd med Regjeringsadvokaten jobber med å gi et tilsvar til stevningen.

  (NTB)