<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Anklaget for industrispionasje

Det nasjonale transportselskapet med 4000 ansatte og 88 terminaler blir anklaget for industrispionasje av lokal konkurrent.

Publisert 14. feb. 2023 kl. 15.48
Oppdatert 14. feb. 2023 klokken 17.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 169 ord
TRANSPORTSPIONASJE: Den nasjonale transportaktøren DX Group blir anklaget for spionasje av en regional konkurrent. FOTO:Dreamstime

Aksjeverdien for det britiske transportselskapet DX Group falt som en stein da en konkurrerende virksomhet mandag la frem et rettslig krav med anklager om industrispionasje, skriver CITY AM.

Aksjen falt så mye som 11 prosent da Tuffnells Parcel Express ba Storbritannias første rettsinstans, the High Court, ta stilling til om DX Group på ulovlig vis har tilegnet seg konfidensiell informasjon om Tuffnells Parcels Express.

Sheffield-baserte Tuffnells har ifølge The Sunday Times leverte detaljerte anklager om hvordan ansatte i DX Group, på bakgrunn av sine tidligere arbeidsforhold i Tuffnells, har tilegnet seg rapporteringer om kundeservicen i DX Group på daglig basis.

DX Group erkjenner ifølge CITY AM at det har skjedd uønskede og muligens ulovlige informasjonsutleveringer mot betaling, men at det er snakk om et enkelt tilfelle.

DX Group skal ha iverksatt disiplinære tiltak mot de involverte, endret sine rutiner og opplæringsprotokoller.

Avisen skriver også at DX Groups revisor tidligere denne måneden trakk seg på bakgrunn av at det ble avdekket potensielle lovbrudd.