<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frankrike vil investere tusen milliarder i jernbane

Regjeringen i Frankrike ønsker å bruke en sum som tilsvarer over tusen milliarder kroner, på jernbane fram mot 2040. Ett av målene er å kutte klimautslipp.

  Publisert 24. feb. 2023 kl. 15.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 122 ord
  INVESTERINGER: Pendlere venter på et tog på jernbanestasjonen Gare de Lyon i Paris tidligere denne måneden. Foto: NTB

  Planen ble presentert av statsminister Elisabeth Borne fredag. 100 milliarder euro skal brukes på å oppgradere jernbanenettet og etablere nye ekspresstog i flere store byer.

  I tillegg til at klimautslippene skal ned, ønsker regjeringen å gi flere deler av landet tilgang til transporttilbud som i dag finnes i hovedstaden Paris. Behovet for forbedringer har økt i takt med stigende energipriser som har gjort det dyrere å reise.

  – Å mangle tilgang til transport kan noen ganger bety å måtte si nei til et jobbtilbud, ikke få utdanning eller ikke å få se en du har kjær, sier Borne.

  Tilgang til rimelig transport er et følsomt politisk tema i Frankrike, som i 2018 ble rammet av gule vester-protestene, som ble utløst av stigende priser på drivstoff.

  (NTB)