<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slik kan Storbritannia hente inn tog-forspranget

95 prosent av godstrafikken på bane kan bli elektrisk innen 20 år.

  Publisert 2. mars 2023 kl. 12.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 131 ord
  HENGER ETTER: Storbritannia henger etter resten av Europa når det kommer til elektrifisering av tog. Foto: NTB

  Det er mulig å elektrifisere 95 prosent av godstrafikken langs den britiske jernbanen, skriver The Chartered Institute of Logistic and Transport (CILT).

  CILT har publisert en forskningsrapport om elektrifisering, og legger frem muligheten for at nesten all godstrafikk med tog i Storbritannia kan bli elektrisk.

  Det kan skje innen midten av 2040-årene og kun 1.300 kilometer ekstra elektrifisering er nødvendig i Storbritannia, for å gjøre det mulig å frakte 95 prosent av jernbanefrakten elektrisk.

  For øyeblikket blir bare 10 prosent av britiske godstog fraktet av elektriske lokomotiver, og Storbritannia henger etter andre europeiske land innen elektrifisering av jernbanegods.

  CILT foreslår at det brukes 100 millioner pund, tilsvarende 125 milliarder kroner på elektrifiseringen hvert år, i 20 år fremover for at Storbritannia skal nå sine mål for avkarbonisering og nullutslipp.