<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump vil ha flyvende biler

Donald Trump har lagt frem en plan for å øke investeringene mot flyvende biler.

Publisert 21:42 3. mars 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 220 ord
DONALD TRUMP VIL LEDE KAPPLØPET: Tidligere president, Donald Trump, vil at USA skal lede kappløpet om flyvende biler. Foto: Dreamstime

Flyvende biler, eller eVTOLs (electric vertical takeoff and landing vehicles), har vært et populært tema i science fiction i flere tiår, men nå begynner teknologien å bli en realitet. Flere selskaper, inkludert Uber, Boeing, og Airbus, har allerede startet testingen av eVTOLs, og planlegger å lansere kommersielle tjenester i løpet av de neste tiårene.

USA skal lede dette kappløpet

Tidligere president, Donald Trump, har også lagt frem en plan for å øke investeringene i flyvende biler som en del av sin 2024 valgkamp. I en video presenterte han sin visjon om et høyteknologisk samfunn der folk bruker flyvende biler for å komme seg til jobb, ifølge CNBC.

– Jeg vil forsikre meg om at USA leder dette kappløpet om flyvende biler, ikke Kina, sa Trump i videoen.

Men selv om teknologien allerede er under utvikling, vil det fortsatt ta tid før den blir en praktisk og tilgjengelig transportmulighet for massene. Flere utfordringer må løses først, inkludert utvikling av pålitelige batterier, regulering av luftrommet og infrastruktur for å støtte flyvende biler.

Flyvende taxitjeneste

Telekomgiganten SK Telecom planlegger å lansere en flyvende taxitjeneste i løpet av 2025. Det er ventet å gi «signifikante» inntekter over tid, sa utviklingsdirektør i SK Telecom, Ha Min-yong, til CNBC.

I 2022 inngikk SK Telecom et samarbeid med amerikanske Joby Aviation, som produserer flyvende, elektriske kjøretøy, om å utvikle lufttaxier for det sørkoreanske markedet.