<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla kutter prisene igjen

Priskuttene har fått fart på Tesla-etterspørselen. Nå gjør Elon Musk sin femte justering siden nyttår.

    Publisert 6. mars 2023 kl. 14.05
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 243 ord
    BLIR BILLIGERE: Tesla Model X. Foto: Bloomberg

    Tesla har kuttet prisene på sine to dyreste biler i USA, melder flere internasjonale medier med henvisning til elbilprodusentens hjemmesider.

    Priskuttene er Teslas femte justering siden nyttår, og spenner fra 4 prosent på premium-versjonen av Model S til 9 prosent på Model X. Reuters påpeker at denne siste justeringen kommer bare dager etter toppsjef Elon Musks uttalelser om hvordan priskuttene har fått fart på etterspørselen.

    – Folks ønske om å eie en Tesla er ekstremt høyt. Den begrensende faktoren er deres evne til å betale for en Tesla, sa han på investordagen onsdag i forrige uke.

    Starten på en priskrig?

    Tesla kuttet prisene på tvers av alle sine markeder i januar, med rabatter på opptil 20 prosent, noe som flere analytikere anså som starten på en priskrig.

    Model S og Model X sto for rundt 4 prosent av Teslas leveranser på verdensbasis i 2022, mens de to billigere bilene, Model 3 og Model Y, utgjorde resten.

    Begge Model S-ene ble kuttet med 5.000 dollar hver, til 89.990 dollar for basisversjonen og 109.990 dollar for Plaid-varianten. Begge Model X-ene ble kuttet med 10.000 dollar hver, til 99.990 dollar for basisversjonen (AWD) og 109.990 dollar for Plaid-varianten

    Reuters har tidligere meldt at Tesla er underveis med en ny Model 3-versjon med kodenavn «Highland», som etter planen skal ha produksjonsstart senere i år. Til neste år planlegger Tesla en ny Model Y med kodenavn «Juniper.»