<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Boeing med nytt anlegg i India

Den amerikanske flyprodusenten skal bygge om passasjerfly til å bli fraktfly, til tross for fallende priser og etterspørsel. 

    Publisert 10. mars 2023 kl. 11.31
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 275 ord
    BLIR KONVERTERT: Dette 737-passasjerflyet fra Jet Airways, Indias nest største flyselskap, kan bli gjort om til å bli et fraktfly ved Boeings nye anlegg i India.  Foto: Bloomberg

    Boeing kunngjorde fredag at de vil opprette et anlegg i India for å konvertere 737-passasjerfly til å bli fraktfly på heltid. 

    Flyprodusenten sier de gjør det for å møte regional og global etterspørsel etter flyfrakttjenester, til tross for at den globale lastetterspørselen i januar falt nærmere 15 prosent i januar i år sammenlignet med januar 2022, viser tall fra International Air Transport Association (IATA). 

    I tillegg var flyfraktratene i januar ned 28 prosent sammenlignet med samme periode året før, viser tall Reuters har hentet inn. 

    Investeringen er ventet å ville styrke amerikanernes ekspansjon på subkontinentet ytterligere, på toppen av Air Indias gigantordre i forrige måned

    Økt etterspørsel i India

    Ifølge flyprodusenten vil de sette opp et konverteringsanlegget i Hyderabad, i samarbeid med det indiske vedlikeholdsselskapet GMR Aero Technic.

    Boeing opplyser ikke nøyaktig hvor mye de vil investere i opprettelsen av anlegget, men strategidirektør Marc Allen kunne fortelle fremmøte journalister i New Dehli fredag morgen at den kommer som et ledd i flyprodusentens plan om å styrke posisjonen sin i landet. Ifølge Allen vil Boieng også sette av 24 millioner dollar på å sette opp et logistikksenter for flydeler i forbindelse med konverteringsanlegget. 

    Selv om etterspørselen etter flyfrakt har falt i startet av 2023, skal det være en global etterspørsel etter å konvertere mer enn 1.700 passasjerfly til fraktefly i løpet av de neste 20 årene, hevder sjefen for Boeing India, Salil Gupte. 

    I tillegg har etterspørselen etter e-handel og elektronikkproduksjon vokser i stor fart i landet, noe Gupte mener taler til fordel for å legge konverteringsanlegget til India, skriver Reuters. 

    – Så det er bare passende at vi har muligheten til å lage disse fraktflyene her i India, ikke bare for India, men for regionen og for verden, sier han.