<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Venter kaos ved tyske flyplasser

Passasjerer som skal innom tyske flyplasser mandag risikerer store forsinkelser eller kanselleringer på grunn av streik. 

Publisert 12. mars 2023 kl. 11.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 182 ord
STREIK: Bakkepersonell i Tyskland streiker mandag for bedre lønnsbetingelser, kunngjorde fagforeningen Verdi i helgen.  Foto: Bloomberg

Mandag planlegger bakkepersonell ved tyske flyplasser å streike etter en langvarig lønnskonflikt, skriver Reuters. 

Hovedflyplassen i Berlin har kansellert samtlige kommersielle avganger mandag på grunn av streiken, og det samme har også flyplassen i Hamburg. 

Mens flyplassene Hannover og Bremen også vil bli påvirket i form av noen kanselleringer, varsler Tysklands nest største fagforening Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft (Verdi).

Krever 10,5 prosent

Ifølge Verdi har diskusjonene om lønn pågått i årevis, men protestene er blitt sterkere på grunn av de økte kostnadene som har oppstått etter pandemien og russernes invasjon av Ukraina. 

– Flytrafikken blomstrer igjen. Med streikene på mandag vil flyplassarbeiderne nok en gang gi et sterkt signal om at vi vil håndheve våre svært berettigede krav om betydelige lønnsøkninger, sier Verdi-representant Lars Stubbe.

Ifølge Reuters ber offentlig ansatte i Tyskland om en lønnsøkning på 10,5 prosent, til tross for at forhandlingene ennå ikke har gitt resultater. Dette har medført at også ansatte i det tyske postvesenet tidligere har gått ut i streik. 

I januar var den tyske inflasjonen på 8,7 prosent på årsbasis. Opp fra 8,6 prosent i desember, men likevel under analytikernes forventninger på 8,9 prosent.