<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stellantis enige med fagforeninger om nedskjæringer

Stellantis sier opp opptil 120 ansatte ved selskapets produksjonslokaler for vans i Italia.

Publisert 29. mars 2023 kl. 14.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord
NEDSKJÆRINGER: Stellantis kutter opptil 120 stillinger ved Europas største van-fabrikk i Atessa i Italia. Foto: Bloomberg

Fagforeningene til italienske industriarbeidere kunngjorde onsdag at de hadde blitt enige med Stellantis om redusere staben med opptil 120 ansatte ved selskapets Atessa-fabrikk i Abruzzo-regionen, skriver Reuters. 

Betingelsene for nedskjæringene er at det skjer frivillig, og at de ansatte som får tilbudet er maksimalt fem år unna pensjonsalderen.

I henhold til avtalen vil de berørte ansatte motta 90 prosent av lønnen de to første årene, og 70 prosent de resterende tre årene, til de eventuelt går av med pensjon.

Som en del av avtalen vil bilprodusenten permanent ansette 40 personer blant dem som for tiden jobber ved Atessa-anlegget under midlertidige kontrakter. Mens rundt 1.000 arbeidere vil få opplæring som trengs for energiomstillingen i bilindustrien, skriver Reuters.

Nærmere 5.000 ansatte jobber ved Stellantis anlegg i Atessa, og anlegget har en produksjonskapasitet på over 300.000 kjøretøy i året.