<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ryanair må kutte i antall flyvninger

Etter at Boeing varslet at flere flyleveringer ville bli forsinket, varsler nå Ryanair-sjef Michael O'Leary at de blir nødt til å kutte i timeplanen i sommer. 

Publisert 19. apr. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 305 ord
SKUFFET: Ryanair-sjef Michael O'Leary er skuffet over nok en forsinkelse i leveransene fra Boeing.  Foto: Bloomberg

Ryanair sier det blir nødt til å kutte antall flyvninger i juli ettersom rundt 10 Boeing 737 MAX-fly vil bli forsinket på grunn av produksjonsproblemer, melder Reuters.

– Vi begynner å se på at timeplanene at vi kanskje er 10 for lite for juli. Vi får kanskje 12 fly innen slutten av juni og så håper vi på 12 innen slutten av juli, sier O'Leary til nyhetsbyrået på en konferanse i Dublin.

Ifølge Ryanair-sjefen skulle flyselskapet ha mottatt 22 av flyene i juni og to i juli. 

– Vi må absolutt trimme bort noen flyvninger ut av systemet. Men jeg tror ikke det blir kanselleringer av ruter, legger han til. 

Boeing varslet om feilinstallasjon

Kommentarene til O'Leary kommer bare noen dager etter at Boeing varslet at de har stanset leveranser av et «betydelig» antall 737 MAX-fly som følge av en feilinstallasjon hos en leverandør.

Leverandøren Spirit AeroSystems hadde brukt en prosess ved installasjon av to beslag i flykroppen som har skapt en mulighet for at flyene ikke er i samsvar med spesifikasjoner fastsatt av regulatorer. Ifølge Boeing kan flyene fortsatt operere trygt, men problemene vil trolig påvirke et betydelig antall ikke-leverte Max-fly, både i produksjon og på lager. 

Ryanair sendte ut en pressemelding samme dag hvor de skrev at dette ikke påvirket deres nåværende flåte, og at de ville sammen med Boeing vurdere hvordan dette vil påvirke de 24 737-flyene som var planlagt levert i april, mai og juni. 

Ifølge O'Leary vil de flyrutene som står mest laglig til for hogg være de rutere med mye trafikk, som de mellom Storbritannia og Irland. Men han presiserer overfor Reuters at Boeing har lovet en oppdatert leveringsplan innen fredag.

– Så egentlig vet vi ikke hvor vi er for øyeblikket, noe som er veldig beklagelig. Dette er den tredje uautoriserte modifikasjonen som vi har lidd som har forsinket leveranser, så det er veldig skuffende, sier han.