<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Selger favorittaksje

Warren Buffetts Berkshire Hathaway selger aksjer for over 600 millioner kroner i den kinesiske Tesla-rivalen BYD.

  Publisert 8. mai 2023 kl. 12.53
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 190 ord
  SELGER: Warren Buffett og Berkshire Hathaway solgte i forrige uke nesten 2 millioner BYD-aksjer. Foto: Bloomberg

  Berkshire Hathaway, investeringsselskapet som kontrolleres av Warren Buffett, har solgt nesten 2 millioner aksjer i den Hong Kong-noterte elbilprodusenten BYD, melder Reuters mandag. 

  Salget, som fant sted 2. mai, hadde en verdi på 462,09 millioner hongkongdollar, som tilsvarer 58,9 millioner amerikanske dollar eller 616 millioner kroner, kommer det frem i papirer som er blitt sendt inn til finansmyndighetene. 

  Etter salget har Berkshires andel i den kinesiske elbilprodusenten falt fra 10,05 prosent til 9,87 prosent, skriver Reuters. 

  Favorittaksje

  Berkshire har vært investert i BYD siden 2008, og er blitt med på den voldsomme oppgangen elbiler – og spesielt BYD – har hatt de senere årene. BYD har kommet som et kule i løpet av noen få år og blant annet Tesla blir knust av elbilprodusenten i Kina. Dessuten utropte i februar Berkshire Hathaways mangeårige nestleder, Charlie Munger, aksjen som hans all time-favorittaksje. 

  Berkshire Hathaway kjøpte sine første 220 millioner aksjer i september 2008, og i løpet av de ti seneste årene har aksjen steget mer enn 600 prosent som følge av den massive veksten i elbiler.

  Men etterhvert som aksjen er blitt stadig dyrere har investeringsselskapet begynt å selge seg ned i det kinesiske selskapet.