<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hopp i både inntektene og resultat for VW-datter

Skoda-sjefen sier seg fornøyd med første kvartal etter at inntektene økte med mer enn 30 prosent og driftsresultatet la på seg mer enn 60 prosent. 

  Publisert 8. mai 2023 kl. 15.31
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 235 ord
  FORNØYD: Den tidligere Porsche-sjefen Klaus Zellmer ble i fjor sommer utpekt som ny sjef for den tsjekkiske bilprodusenten. Foto: Skoda

  Den tsjekkiske bilprodusenten Skoda, som er en del av Volkswagen-gruppen, økte driftsresultatet med 60,8 prosent i første kvartal til 542 millioner euro, rundt 6,3 milliarder kroner. Opp fra 337 millioner euro i samme periode i fjor, melder selskapet mandag. 

  Inntektene økte med en tredjedel til 6,8 milliarder euro, fra 5,1 milliarder. Og til sammen leverte selskapet 209.600 biler til kunder, opp fra 186.200 i samme periode i fjor – som tilsvarer en økning på 12,6 prosent. 

  Ifølge selskapet har etterspørselen vært jevn, men i Sør- og Vest-Europa har det vært en betydelig økning av leveransene. Blant annet har Skoda levert 59,1 prosent flere biler i Storbritannia, mens i Spania og Italia har tsjekkerne leverte henholdsvis 92,5 og 50,3 prosent flere biler i første kvartal enn de gjorde i tilsvarende periode i fjor.

  Samtidig har avkastningen på salg økt med 1,4 prosentpoeng til 8 prosent. 

  – Fortsatt utfordrende

  Den gode trenden skyldes i stor grad at forstyrrelsene på forsyningskjeden virker å være borte, som gjør at bilprodusenten slipper å stanse produksjonen midlertidig ved anleggene sine. 

  – Vi har fått en flott start på året. I lys av det bedre, men fortsatt utfordrende markedsklima, er vi fornøyd med denne positive trenden, sier adm. direktør Klaus Zellmer i Skoda. 

  Når det gjelder modeller er Octavia (45.000 stk.) fortsatt bestselgeren, etterfulgt av SUV-ene Kamiq (32.300 stk.) og Kodiaq (26.500 stk.), mens leveransene av den helelektriske Enyaq (12.400 stk.) har også økte med 40,7 prosent, opplyser selskapet.