<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kraftig nedgang i flypassasjerer siden før pandemien

Vel 3,7 millioner passasjerer brukte Avinors lufthavner i april. Det er 2 prosent flere enn april i fjor – men 12 prosent færre enn i 2019, før pandemien.

Publisert 10. mai 2023 kl. 13.47
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
FLYR ER BORTE: – I fjor var det konkurranse også fra Flyr, så utviklingen innenlands er nok dels preget av den reduserte konkurransen vi ser i dette markedet, sier Avinors trafikkdirektør Gaute Skallerud Riise. Foto: NTB

Trafikkdirektør i Avinor, Gaute Skallerud Riise, tror pandemien la en demper på april også i fjor. Veksten fra fjoråret kommer først og fremst på utenlandstrafikken, som økte med 15 prosent fra i fjor.

Innenlandstrafikken har hatt en økning hittil i år, men i april snudde utviklingen. Da kom en nedgang på 6 prosent mot samme måned i 2022.

– I fjor var det konkurranse også fra Flyr, så utviklingen innenlands er nok dels preget av den reduserte konkurransen vi ser i dette markedet. Veksten i flytrafikken i april kommer dermed blant dem som flyr til utlandet – et marked med flere aktører og sterkere konkurranse, sier Riise.

Det var vel 50.000 kommersielle flyginger i løpet av forrige måned. Det er 1 prosent færre enn i april i fjor. Ser man på samme måned i 2019, er det en nedgang på 5 prosent i antall flyginger.

(NTB)