<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flytrafikken øker

I juni benyttet 4,7 millioner passasjerer seg av Avinors flyplasser. Det er 2 prosent flere enn i juni i fjor.

  Publisert 12. juli 2023 kl. 12.54
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 173 ord
  OPPGANG: Flytrafikken har økt fra i fjor, men er ikke tilbake til nivået før pandemien.  Foto: NTB

  4,7 millioner passasjerer benyttet seg av Avinors flyplasser i juni. Det er 2 prosent flere enn i juni i fjor, men 8 prosent færre enn før pandemien.

  Det er flere reisende innenlands og utenlands. 

  – Utenlandstrafikken er den viktigste driveren for den positive utviklingen og et tegn på nordmenns reiselyst inn i sommerferien, men også på hvor attraktivt Norge er som reisemål, sier trafikkdirektør Gaute Skallerud Riise i Avinor i en pressemelding.

  Juni er den travleste måneden, med flest reisende på Avinor-flyplassene. 2.715.790 passasjerer reiste innenlands i juni. Dette er 1 prosent flere enn i juni 2022.

  Trafikken utenlands, med 1.992.279 passasjerer, har økt med 5 prosent sammenlignet med i fjor, men er fortsatt 13 prosent lavere enn i juni 2019.

  Dronerekord

  I juni ble 1889 droneflyginger meldt inn til Avinor. Dette er en økning på 150 prosent mot juni i fjor. Knutsen sier at mange ikke kan reglene for flyging med drone og at det kan være til stor fare for andre i luftrommet.

  -Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regelverket før man flyr, opplyser trafikkdirektøren.