<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Må halvere selvkjørende taxiflåte etter ulykke

GM-datter må halvere antall selvkjørende biler i California etter at en av bilene deres krasjet med en brannbil i utrykning. 

Publisert 20. aug. 2023 kl. 10.05
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 306 ord
KRASJET: Cruises selvkjørende biler blir satt under lupen etter at en av selskapets biler krasjet med en brannbil i San Fransisco.   Foto: Bloomberg

Cruise, et datterselskap av General Motors, er blitt pålagt å kutte halvparten av sin aktive flåte med selvkjørende drosjer etter at en av bilene deres krasjet med en brannbil for noen dager siden i San Francisco og en person ble skadet, melder Bloomberg. 

Myndighetene i California sier at de etterforsker nylige «bekymringsfulle hendelser» som involverer autonomikjørende kjøretøy fra selskapet. 

Inntil etterforskningen er blitt gjennomført og selskapet har gjort korrigerende tiltak for å forbedre veisikkerheten, vil ikke Cruise ha lov til å ha mer enn 50 førerløse kjøretøy i drift om dagen og 150 om natten. 

Brannbil i utrykning 

Den seneste ulykken meldte Cruise selv om på sosiale medier gjennom en serie med innlegg. 

«"En av våre biler kjørte inn i krysset på grønt lys og ble truffet av et utrykningskjøretøy som så ut til å være på vei til en nødssituasjon,» skrev Cruise på X (tidligere Twitter). 

 «Bilen vår hadde én passasjer som ble behandlet på stedet og transportert via ambulanse med det vi tror er ikke-alvorlige skader,» fortsetter selskapet. 

Ifølge San Francisco-politiet var brannbilen i full utrykningsmodus, som vil si at både lys og sirenene var aktive, da ulykken inntraff. 

Underlige valg

Ulykken har fått flere til å spørre seg selv om hvorfor ikke den selvkjørende drosjen visste at det skulle stoppe for et utrykningskjøretøy. Og veitrafikkmyndighetene i California advarer om at de kan suspendere eller trekke tilbake tillatelser for testing og implementering hvis det anses å være en urimelig risiko for offentlig sikkerhet.

Nylig har også andre lagt ut innlegg på sosiale medier hvor Cruises førerløse kjøretøy har tatt noen litt snodige valg, skriver Bloomberg. Blant annet skal video, som ble lastet opp på mandag, vise en bil som kjører gjennom et fotgjengerfelt mens et barn krysser gaten, mens en annen video viser et annen Cruise-bil som stopper opp midt i et veikryss mens den har biler bak seg.