<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brems i nybilsalget

I august ble det registrert 11.083 nye personbiler i Norge. Det er 10,4 prosent færre enn i august i fjor. Tesla Model Y var den mest registrerte modellen.

  Publisert 1. sep. 2023 kl. 12.21
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 229 ord
  PÅ TOPP: Tesla Model Y var den mest førstegangsregistrerte bilmodellen i Norge i august. Foto: NTB

  – Kort oppsummert kan vi nok si at trangere tider med en utfordrende økonomi for mange, bremser nybilsalget. Det kan se ut til at mange blir mer trygghetssøkende i valget av ny bil, og velger kjente merker framfor nye og ukjente, og gjerne rimeligere biler enn vi har sett de siste par årene. Det er ingen krise i registreringstallene, men vi ser tydelige tegn på et marked i endring, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

  Samtidig viser nye tall fra OFV at det så langt i år har blitt levert 85.155 nye personbiler til bilkjøperne. Det er 3,3 prosent færre enn i samme periode i 2022.

  Elbilandelen utgjør 83 prosent av de førstegangsregistrerte personbilene å langt i år.

  Tesla Model Y var den desidert mest registrerte bilen i Norge i august. Totalt ble det registrert 1452 biler av denne modellen, noe som er over dobbelt så mange som nummer to på lista – Volkswagen ID.4. På tredjeplass ligger Skoda Enyaq med 704 registrerte biler.

  – Ser vi på topp 20-listen over nye personbiler, så viser den at valget gjerne faller på mer «fornuftige» biler som flere kan ta seg råd til i en presset økonomi. Mange av de tidligere store og dyre storselgerne ligger nå langt ned på listen i motsetning til hva som var tilfellet da både rente- og prisnivå var merkbart lavere enn i dag, sier Thorsen.

  (NTB)