<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sterk sommer for Norse Atlantic

Flyselskapet Norse Atlantic Airways melder om en god sommer og en fyllingsgrad på 86 prosent i sine trafikktall for august.

Publisert 08:02 11. sep. 2023
Oppdatert 14:22 11. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord
SER STERK ETTERSPØRSEL: Bjørn Tore Larsen, adm. direktør i Norse Atlantic, er fornøyd med sommeren. Foto: Iván Kverme

 

Norse Atlantic Airways fløy 151.420 passasjerer, en økning på 0,5 prosent fra måneden før, kommer det frem i en melding mandag morgen. 

Fyllingsgraden på flyvningene var på 86 prosent i august, den sjette strake måneden på rad med økning.

Kapasiteten (ASK) var på 1.207 millioner setekilometer i august, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var på 1.036 millioner setekilometer.

Totalt hadde flyselskapet 520 flyvninger og alle planlagte flyvninger ble gjennomført uten noen kanselleringer, noe som resulterte i en fullføringssats på 100 prosent siden 24. april i år.

«Jeg er veldig fornøyd med at belastningsfaktoren vår har fortsatt å øke måned for måned. Etterspørselen har vært sterk gjennom hele sommeren», sier Bjørn Tore Larsen, adm. direktør og grunnlegger av selskapet og legger til:

«Når vi går inn i vinterhandelsperioden, er Norse Atlantic godt posisjonert til å handle hvis oljeprisene fortsetter å stige, slik de har gjort nylig».

Første lønnsomme måned

Norse Atlantic hadde en omsetning på 100,1 millioner dollar i andre kvartal, opp fra 3 millioner samme kvartal i fjor – da selskapet nylig hadde startet opp.

På bunnlinjen endte det ferske flyselskapet med et tap på 35 millioner dollar, en bedring fra tapet på 70,9 millioner i første kvartal.

Ifølge Norse var juni den første lønnsomme måneden for selskapet. Det er normalt om sommeren flyselskaper tjener penger, før den tøffe vinteren står for tur.