<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ryanair må kansellere etter Boeing-forsinkelser

Ryanair må kansellere og redusere antall flyvninger etter at Boeing bare klarer å levere halvparten av flyene som lavprisselskapet venter på. 

Publisert 28. sep. 2023 kl. 13.02
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 393 ord
PÅ BAKKEN: Ryanair må kutte i rutetilbudet i vinter. Foto: Bloomberg

Ryanair sier torsdag at de blir nødt til å redusere antall flyvninger i vinter på grunn av leveringsforsinkelser fra Boeing. 

Ifølge det irske flyselskapet hadde de forventet å motta levering på 27 fly mellom september og desember, men på grunn av produksjonsforsinkelser ved Boeings fabrikk i Kansas og i Seattle, forventer nå Ryanair å bare motta 14 fly i løpet av de tre månedene. 

Ryanair har heller ingen reservefly å ty til denne vinteren, ettersom planlagt vedlikehold er nødvendig på tvers av flåten deres på over 550 fly, for å ha dem alle operative til sommeren 2024.

Sikter mot 183,5 mill.

SKUFFET: Ryanair-sjef Michael O'Leary. Foto: Bloomberg

Kanselleringene vil tre i kraft fra slutten av oktober, og alle berørte passasjerer vil få beskjed løpet av de kommende dagene, opplyser flyselskapet. Forsinkelsene har imidlertid ikke guidingen for trafikk så langt for det som er Europas største flyselskap målt i antall reisende.

– På dette tidlige tidspunktet forventer vi ikke at disse leveringsforsinkelsene vil påvirke vårt fullårs trafikkmål på 183,5 millioner, sier Ryanairs konsernsjef Michael O'Leary og legger til:

– Men hvis forsinkelsene blir verre eller strekker seg videre inn i perioden januar til mars 2024, kan vi måtte se over dette tallet og muligens justere det noe nedover.

Snart over 600 fly

I første omgang vil det irske flyselskapet redusere antall fly som har base på Charleroi-flyplassen i Belgia med 3, mens i Dublin er det 2 fly som blir kuttet og i Italia er det hele fem fly fra fire forskjellige baser som blir borte. Antall fly vil også bli redusert på East Midlands-flyplassen ve Nottingham i Storbritannia, Porto i Portugal og Köln i Tyskland, opplyser lavprisselskapet. 

Videre sier Ryanair at de samarbeider med Boeing for å forsøke å akselerere leveransene i perioden januar til mai 2024, slik at de kan gå inn i sommersesongen 2024 med alle 57 nye Boeing-fly som forventet.

– Vi er i jevnlig dialog med Boeing, og vårt primære mål er å sikre at vi får levering av alle 57 kontraktsfestede B737-fly før utgangen av mai 2024, slik at Ryanairs flåte kan vokse til over 600 fly for det som vil bli vår største sommerflyvning noensinne program, sier O'Leary.