<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Førerløs bil måtte løftes vekk fra fotgjenger

En selvkjørende bil fra GM-datter Cruise måtte bli løftet vekk fra en fotgjenger etter å ha rullet over en fotgjenger som hadde blitt kastet ut foran bilen.

Publisert 5. okt. 2023 kl. 15.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord
AUTONOM: En selvkjørende Cruise-bil kjørte på en dame som hadde blitt påkjørt av en annen bil først tidligere denne uken. I etterkant er det blitt observert sjåfører i Cruise-bilene som kjører rundt i San Fransisco-området, selv om selskapet ikke har sagt noe om det.  Foto: Bloomberg

En selvkjørende bil som tilhører GMs datterselskap Cruise måtte bli løftet vekk etter at den hadde rullet over en fotgjenger i San Francisco, opplyser MarketWatch. 

Den førerløse Cruise-bilen skal visstnok ha stanset mandag oppå en kvinne som like før hadde blitt truffet av en annen bil, hvor føreren stakk av, og blitt kastet over i filen hvor Cruise-bilen kom kjørende. 

Ifølge Wall Street Journal måtte redningsmannskap løfte bilen av kvinnen, som skal ha litt alvorlig skadet og er blitt fraktet til sykehus. Og San Francisco-politiet bekrefter at Cruise samarbeider med etterforskningen.

I etterkant av ulykken har GM-aksjen falt svakt, som også sliter med en streik som koster dem 12,5 millioner dollar hver dag. 

Cruise fikk i august utvidet muligheten til å drive førerløs drosjetjenester hele døgnet. Men etter en ulykke i samme måned ble selskapet pålagt å kutte halvparten av sin aktive flåte med selvkjørende drosjer etter at en av bilene deres krasjet med en brannbil i San Francisco.

Inntil etterforskningen er blitt gjennomført og selskapet har gjort korrigerende tiltak for å forbedre veisikkerheten, vil ikke Cruise ha lov til å ha mer enn 50 førerløse kjøretøy i drift om dagen og 150 om natten.