<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla vant første runde mot Sverige

En rettsdom sier at Tesla får lov til å hente bilskilt til bilene deres de neste syv dagene, så lenge de henter dem selv på kontoret til Transportstyrelsen.

Publisert 28. nov. 2023 kl. 14.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 240 ord
SVENSK: Det har ikke bare vært lett for Tesla å få på svenske skilt på bilene i det siste.  Foto: Dreamstime

Mandag ble det meldt at Tesla saksøker den svenske staten etter at de ikke får tilgang til registreringsskilt til sine nye biler, som følge av de pågående fagforeningsstreikene for å få Tesla til å signere en tariffavtale.

Et av kravene som elbilprodusenten fremsatte var at de kunne hente skiltene hos produsenten Scandinavian Motorcenter i den perioden saken blir behandlet.

Må hente dem på kontoret

Allerede nå er det klart at Tesla har vunnet første runde, etter at selskapet fikk medhold i en midlertidig rettskjennelse som pålegger staten å levere registreringsskiltene til deres nye biler, skriver Financial Times. 

Transportstyrelsen kunngjorde sent mandag at avgjørelsen fra retten i Norrköping gjorde at de må tillate at Tesla kan hente skiltene direkte fra deres kontorer innen de neste syv dagene.

– Vi er fornøyde med at med denne avgjørelsen kan Tesla fortsette å levere nye biler til våre kunder, heter det i en uttalelse fra Tesla i etterkant av avgjørelsen.

Mekanikerstreik

Ifølge FT gikk rundt 130 mekanikere i Sverige ut i streik forrige måned etter at Tesla avslo deres krav om kollektive forhandlinger, til tross for at svenske fagforeninger hevder at Tesla må inngå en kollektiv avtale.

Dette har ført til at sympatiaksjoner hvor postarbeidere, som leverer reservedeler og registreringsskilt, renholdere som rengjør Teslas forhandlere og havnearbeidere som losser bilene deres, alle har nektet å jobbe for dem.

Elbilprodusenten har også saksøkt PostNord, og bedte tingretten om å pålegge selskapet om å frigjøre alle pakker som er adressert til Tesla.