<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil flytte til Texas

Elon Musk vil avholde aksjonæravstemning om å flytte Tesla til Texas. 

Publisert 1. feb.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
MISFORNØYD: Elon Musk sin enorme kompensasjonspakke ble erkjent ugyldig. Nå vil han flytte Tesla.  Foto: Getty Images

Tirsdag erkjente en domstol i Delaware Elon Musk sin enorme kompensasjonspakke for ugyldig. Pakken ville gitt Teslas toppsjef og grunder opptil 55,8 milliarder dollar i godtgjørelse, og med det vært den største kompenasjonspakken noensinne tildelt sjefen i et børsnotert selskap. 

Musk tok til X, tidligere Twitter, for å uttrykke misnøye over beslutningen. Nå sier han at han ville holde en en aksjonæravstemning om å flytte selskapet til Texas. 

Milliardæren gjennomførte tidligere en avstemning blant sine følgere på det sosiale mediet, som overveldende oppfordret ham til å endre selskapets hjemsted fra Delaware til Texas. Tesla er for øyeblikket registrert i Delaware. 

Professor Eric Talley ved Columbia Law School uttalte til CNBC at lover i Texas er mer tilbøyelige for store kompensasjonspakker til direktører. Dersom Tesla flytter dit vil styret kunne gi Musk en «takknemlighetsbonus» uten å måtte følge forvalterstandardene i Delaware. Det var disse standardene som resulterte i tilbakekallingen av Musks kompensasjonspakke. 

Musk har vært interessert i å styrke forbindelsene sine med Texas en stund. I 2021 kunngjorde han beslutningen om å flytte Tesla-hovedkvarteret fra Palo Alto, California, til Austin, Texas. Musks romfartsselskap SpaceX har allerede betydelige operasjoner i delstaten.