<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Nær fem milliarder i ny gründerpakke

Regjeringen legger fredag fram en ny tiltakspakke verdt nærmere fem milliarder kroner, ifølge TV 2. Halvparten skal gå til vekstbedrifter og gründere.

Publisert 26. mars 2020 kl. 19.45
Oppdatert 26. mars 2020 klokken 19.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
KRISEPAKKE: Fredag legger regjeringen frem en ny krisepakke.  Foto: Iván Kverme

TV 2 var først ute med å melde om detaljene i pakken, som presenteres fredag. Næringsminister Iselin Nybø (V) bekrefter opplysningene overfor DN.

– Grunnen til at vi gjør dette, er at gründer- og oppstartsmiljøet er så viktig. Det handler om nye arbeidsplasser og gode ideer. I den kritiske situasjonen vi er i, må vi holde på dette, så vi har et levende miljø når coronakrisen er over, sier hun til avisen.

I pakken har regjeringen lagt inn 2,5 milliarder kroner i tilskudd til unge vekstbedrifter og økt rammen for innovasjonslån med 1,6 milliarder kroner, til 3 milliarder. Tiltaket er rettet mot små og mellomstore bedrifter som har utviklingsprosjekter for å skape ny aktivitet og unngå permitteringer.

Regjeringen ønsker også å sette av 300 millioner kroner i et rentestøttefond, 50 millioner kroner til private innovasjonsmiljøer som ikke støttes av Selskapet for industrivekst (Siva), 250 millioner til næringsrettet forskning og øke investeringskapitalen i Investinor med 1 milliard.

Nybø og finansminister Jan Tore Sanner (H) legger fram krisepakken fredag morgen.

Stortingets finanskomité skal forhandle om tiltakene gjennom helgen. Målet er å få pakken vedtatt på tirsdag.