<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sikret mer jobb hos rigg-gigant

OTC-noterte Soiltech skal behandle boreavfall på Transocean-rigg på britisk sokkel.

Publisert 7. mars 2023 kl. 12.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 240 ord
UTVIDER PÅ TRANSOCEAN-RIGG: Soiltech og daglig leder Stig H. Christiansen. Foto: Anders Horntvedt

Soiltech er tildelt en ny kontrakt av riggiganten Transocean, opplyser cleantech-selskapet tirsdag.

Kontrakten gjelder behandling av boreavfall på den halvt nedsenkbare riggen «Transocean Barents» på britisk sokkel. Oppstart er ventet å finne sted mot slutten av inneværende kvartal.

Soiltech er allerede installert på den aktuelle riggen med sine løsninger for borekakshåndtering, vannbehandling og tankrengjøring.

Selskapet er i dag registrert på OTC-listen, der det har vært notert siden oktober 2021. Soiltech-aksjene ble senest omsatt til 90,00 kroner – etter en oppgang på 25 prosent så langt i år – som gir selskapet en markedsverdi på nær 650 millioner kroner.

Økte overskuddet i fjor

I slutten av februar la Soiltech frem resultatene for fjerde kvartal 2022. Inntektene viste 43,9 millioner kroner, mot 48,9 millioner i fjerde kvartal 2021. Resultatet før skatt ble imidlertid løftet fra 5,8 til 7,2 millioner kroner.

De foreløpige tallene for hele 2022 viser en inntektsvekst til 178,2 millioner kroner, fra 136,8 millioner året før, samt en økning i overskuddet før skatt fra 14,1 til 18,8 millioner kroner.

2. februar meldte selskapet om en langsiktig rammeavtale med Equinor. Denne løper helt til 2034, og selskapet vurderer den som en større milepæl som sikrer et betydelig fundament for veksten videre.

Ifølge adm. direktør Stig H. Christiansen kan avtalen være verdt «flere hundre millioner kroner i løpet av kontraktens levetid hvis vi gjør jobben vår».

Senere har Soiltech meldt om en kontrakt med OMV for behandling av forurenset vann, samt en lignende kontrakt med en operatør i Mexico.