<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aker BP-prosjekt til hundretalls milliarder godkjent

Stortinget godkjenner Aker BPs planer for utbygging og drift for Yggdrasil og Fenris, og videreutvikling av Valhall.

Publisert 5. juni 2023 kl. 15.30
Oppdatert 5. juni 2023 klokken 15.44
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 157 ord
UTBEDRES: Valhall-feltet i Nordsjøen skal utbedres. Foto: NTB

 

– Med vedtaket har Stortinget sagt ja til tusenvis av arbeidsplasser og viktig verdiskaping i Norge. Yggdrasil og Valhall PWP-Fenris utgjør alene over 165 milliarder kroner i investeringer. Det er snakk om estimerte skatteinntekter på over 120 milliarder kroner til Norge, sier adm. direktør Karl Johnny Hersvik i børsmeldingen.

Norsk andel av leveranser i Yggdrasil og Valhall PWP-Fenris er på rundt 65 prosent, og prosjektene vil bidra med 130.000 årsverk i Norge gjennom levetiden til feltene. 

Det er Olje- og energidepartementet som endelig godkjenner utbyggingsplanene.

– Vi etablerer nå også Valhall som et knutepunkt for gass. Produksjonen fra Fenris vil øke gasseksporten fra Valhall til Europa betydelig, og vil mer enn doble gassbehandlingskapasiteten. Det gir et viktig bidrag til Norges langsiktige kapasitet for stabile energileveranser til Europa, avslutter Valhall-direktør Ole Johan Molvig.

Aker BP-aksjen stiger 2,5 prosent i dag, godt hjulpet av oljeprisen som også stiger 2,5 prosent etter OPEC+ valgte å kutte produksjonen med 1 million fat pr. dag i juli.