<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Opp til 155 kroner eller ned til 95 kroner?

TGS-aksjen brøt den fallende trenden i begynnelsen av april. Dette er de to viktigste nivåene nå.

Publisert 3. juli
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 346 ord
TGS 2.0: Konsernsjef Kristian Johansen kan konstatere at aksjen har steget 42 prosent siden bunnen i begynnelsen av april. Hva nå? Iván Kverme

TGS-aksjen har brutt den fallende trenden, bekreftet bruddet og kan være i ferd med å utvikle en rektangel-formasjon med topp opp 135,50 til 137 kroner og bunn på 115,50-nivået. 

Dette har skjedd

I forkant av oppgangen ble det etablert en omvendt-hode-skulder-formasjon, som da halslinjen ble brutt åpnet for at aksjen kunne stige til 113 kroner. Det stoppet imidlertid ikke der, og aksjen fortsatte gjennom den tekniske motstanden på 110-nivået, den tekniske motstanden på 115,50-nivået, 120-nivået og 200 dagers glidende gjennomsnitt samt 125- og 130-nivået. Hvert brudd utløse et nytt kjøpssignal og åpnet for videre oppgang mot neste nivå.

TGS: Aksjen kan være i ferd med å utvikle en rektangelformasjon. Chart: tradingview / Finansavisen

Den tekniske motstanden opp mot 137-nivået ble imidlertid for sterk og siden det har aksjen gått sidelengs mellom de to nivåene, i det som kan være i ferd med å utvikle seg til en rektangelformasjon.

Brudd opp gjennom toppen i formasjonen kan åpne for videre oppgang mot den tekniske motstanden på 155-nivået. Brudd ned kan åpne for fall ned mot 95 kroner, og kanskje bunnen fra februar på 93-nivået.

Hva nå?

Det er en positiv undertone i RSI-chartet. Så lenge den fortsetter kan nye korreksjoner tilbake mot bunnen i formasjonen bli forbigående. På samme tid utvikles det imidlertid en fallende trendlinje i toppen av RSI-chartet. Brudd på en av de to kan gi et signal om hvilken retning det kan gå i hovedchartet.

RSI brøt gjennom 50-nivået 27. juni, men har korrigert litt onsdag. I hovedchartet er den tekniske støtten på 130-nivået blitt testet. Brudd ned kan åpne for en korreksjon ned til neste tekniske støtte på 125-nivået, og kanskje 120-nivået og 200 dagers glidende gjennomsnitt. 

Så lenge RSI holder seg over 50-nivået kan det komme nye støt opp mot taket i formasjonen. Faller den under kan det åpne for korreksjoner ned i begge chartet. Gitt at den positive undertonen fortsetter kan altså eventuelle korreksjoner ned som nevnt bli forbigående.

Flere tekniske analyser

Denne kommentaren skal ikke anses som investeringsrådgivning og Finansavisen er ikke ansvarlig for eventuelle tap som måtte oppstå som følge av investeringer foretatt på basis av denne kommentaren.