<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Resultatfall for BlueNord

Oljeselskapet BlueNord har hatt flere problemer på feltet Tyra, og resultatene er svakere enn i fjor. 

Publisert 10. juli
Oppdatert 10. juli

Se webcast her

BlueNord fikk et resultat før skatt på 10,6 millioner dollar i andre kvartal, en betydelig nedgang fra 50,3 millioner i samme kvartal i fjor. Det viser kvartalsrapporten, som ble lagt frem onsdag morgen.

I løpet av kvartalet oppnådde BlueNord en nettoproduksjon på 24,5 millioner fat oljeekvivalenter pr. dag, innenfor det guidede intervallet på 23,0 til 26,0 millioner fat pr. dag. 

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) endte på 72,2 millioner dollar i kvartalet, ned fra 98,7 millioner dollar i samme periode i fjor. Inntektene falt fra 190,7 til 170,8 millioner dollar. 

BlueNord

(Mill.USD) 2.kv./24 2.kv./23
Driftsinntekter 170,8 190,7
Driftsresultat 40,7 73,7
Resultat før skatt 10,6 50,3
Resultat etter skatt −1,3 26,3

Utfordringer med Tyra-prosjektet

Netto kontantstrøm fra drift i andre kvartal kom inn på 50,1 millioner dollar, ned fra 58,9 millioner dollar samme periode i fjor. Ved utgangen av andre kvartal var kontantbeholdningen på 136,0 millioner dollar. Dette er ned fra 284,7 millioner dollar etter andre kvartal i fjor.

I går skrev Finansavisen om produksjonsstans på gigantsatsingen Tyra grunnet problemer med en kompressor. Nå melder selskapet om nye tekniske utfordringer, denne gangen med en transformator.

«Vi forventer at gasseksporten fra Tyra delvis vil gjenopptas snart, og at platåproduksjon vil bli nådd i fjerde kvartal i år i henhold til operatørens plan», sier toppsjef Euan Shirlaw i en børsmelding.

Både Arctic Securities og DNB Markets sier i sine analyser at andre kvartal var i tråd med forventningene. Begge meglerhusene har kjøpsanbefaling på BlueNord–aksjen. 

«Vi anser dette som en nøytral rapport, men fremhever at aksjen har falt 6 prosent etter nyheten om kompressoren», kommenterer analytikerne i DNB Markets, Steffen Evjen og Christian Klingenberg Theodorsen.