<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storbanken setter tak på kundenes kryptohandel

Legger skylden på bransjens høye andel av svindel og bedrag.

Publisert 15. mars 2023 kl. 10.38
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 272 ord
KRYPTOGRENSER: NatWest er blant de fire største bankene i Storbritannia. Tirsdag satte de inn begrensninger på hvor mye kundene penger kan overføre til kryptoinstitusjoner. FOTO: Bloomberg

Den britiske storbanken NatWest, med over 12,5 millioner kunder, setter nå en grense på 1.000 pund, tilsvarende 12.800 kroner i daglige kryptotransaksjoner for sine kunder, skriver Cointelegraph.

Banken begrenser også månedlige kryptotransaksjoner til 5.000 pund, tilsvarende 64.000 kroner. De nye og strenge reglene trådte i kraft 14. mars og er for å beskytte kundene mot potensielle kryptotap og svindel.

Finansavisen skrev i fjor om at NatWest, etter en gjennomgang kundenes investeringsprofil, avdekket at det var flere som eide kryptovaluta – enn aksjer.

Banken melder nå at kryptoinvesteringer er risikable på grunn av den store mengden med svindel i bransjen. Tiltakene skal ifølge banken beskytte kundene mot å miste mer penger enn de har råd til å tape.

KRYPTOANSVAR: Banken ble i fjor kjent for å flagge kryptobørsen Binance som et «farlig sted» og nektet sine kunder å overføre penger dit. FOTO: Bloomberg

– Vi har sett en økning i svindel gjennom kryptobørser, og vi handler for å beskytte kundene våre, sier NatWests sikkerhetssjef, Stuart Skinner til nettstedet.

I en kunngjøring fra banken står det at menn over 35 år er mest utsatt for kryptosvindel, siden de er mer villige til å ta risiko med investeringene sine.

I 2021 stoppet også NatWest muligheten for at deres kunder kunne overføre penger fra sine kreditt-eller debetkort til kryptobørsen Binance, med samme forklaring som nå; faren for svindel.