<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Finanstilsynet advarer: – Kan tape alle pengene

Finanstilsynet advarer mot nettverksselskapet BE, som den siste tiden har holdt arrangementer for hundrevis av norske ungdommer. 

Publisert 23. mars 2023 kl. 11.16
Oppdatert 23. mars 2023 klokken 14.24
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 308 ord
ADVARER: Finanstilsynet advarer nordmenn mot nettverksselskapet BE. Anders Horntvedt

Finanstilsynet advarer mot å investere gjennom nettverksselskapet «Better Experience», forkortet som BE.  Dette etter at de har mottatt opplysninger om at BE har tilbudt investeringstjenester til norske investorer.

Finanstilsynet gjør oppmerksom på at selskapet ikke har godkjenning til å drive investeringstjenester i Norge.

Selskapet drives av brødrene Moyn, Mohir og Ehsaan Islam, hvor de to førstnevnte var involvert i  kryptosvindelen Onecoin. Selskapet drives fra Dubai, men brødrene holder arrangementer verden rundt hvor de promoterer et liv i luksus. 

Ifølge E24 har det den siste tiden vært arrangert BE-samlinger over hele Norge, blant annet i Porsgrunn, Haugesund, Finnsnes, Trondheim og Kristiansand. Markedsføringen er tydelig rettet mot unge, og opptil flere hundre norske ungdommer møter opp på arrangementene.

Minner om pyramidespill

Selskapet hevder man kan tjene opptil en halv million kroner i måneden i bonus, dersom man verver tilstrekkelig mange kunder, som igjen verver andre kunder.

LOVER RIKDOM: De tre brødrene Moyn, Mohir og Ehsaan Islam driver BE fra Dubai. Skjermdump: BE

Finanstilsynet mener at de ser flere likhetstrekk med ulovlig pyramidespill ut fra opplysningene de har fått. 

Videre er de også kjent med at privatpersoner i Norge som deltar i BE aktivt forsøker å verve nye kunder til selskapet, med lovnader om høy fortjeneste. Dette understreker de at ikke er lovlig.

Kan tape alt

Ifølge Forbrukertilsynet må «mer enn 50 prosent av omsetningen stamme fra verving eller overprisede varer for at noe skal ansees som ulovlig pyramidespill».

Dersom man blir med i nettverksselskapet advarer Finanstilsynet om at man må være forberedt på å tape alle pengene som man setter inn i systemet.

«Virksomheten har ikke nødvendig godkjenning etter norsk lov, og foretaket er heller ikke registrert i vekslings- og/eller oppbevaringstjenester for virtuell valuta. Dette innebærer at Finanstilsynet ikke har tilsynskontroll over selskapet eller har godkjent tjenestene som selskapet tilbyr», skriver Finanstilsynet. 

Lotteritilsynet har også mottatt mange henvendelser om selskapet, og slo i oktober 2022 fast at selskapet hadde «klare likhetstrekk med ulovlig pyramidevirksomhet».