<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Seadrill: Oppkjøp av Aquadrill fullført

Publisert 4. apr. 2023 kl. 07.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
FULLFØRT OPPKJØP: Adm. direktør i Seadrill, Simon Johnson. Foto: Ivan Kverme

 

Seadrill har gjennomført oppkjøpet av Aquadrill, går det frem av en børsmelding sent mandag.

I den forbindelse har Seadrill utstedt nær 30 millioner aksjer til tidligere Aquadrill-aksjonærer.

«Kombinasjonen skaper et industriledende offshore boreselskap, med en moderne og høyspesifisert flåte. Selskapet vil ha en strømlinjeformet kostnadsstruktur og vil være godt posisjonert for videre vekst gitt sin sterkere kreditt- og likviditetsprofil, noe som gir attraktive kontantstrømmer», skriver selskapet.

– Lederteamet er fokusert på å effektivt og raskt integrere de to selskaper for å realisere synergiene fra transaksjonen. Dagen i dag er en avgjørende milepæl for selskapet vårt, og vi er overbevist om at vi er godt posisjonert for denne oppgangen i bransjen. Vi er fortsatt optimistiske i den fortsatte utviklingen av riggmarkedet og vår evne til å levere ytterligere verdi til våre aksjonærer, sier Seadrill-sjef Simon Johnson.

Det var like før jul meldingen kom om at Seadrill kjøper Aquadrill for 9,5 milliarder kroner.

Seadrill skulle egentlig komme med tallene for fjerde kvartal 2022 i slutten av februar, men valgte å utsette rapporten som følge av SEC-trøbbel.