<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det ligger an til kjemperally for IT-gigant – Investorer er forbløffet

Futures indikerer en kurseksplosjon i Nvidia torsdag. – Investorer er forbløffet over hva Nvidia ser i markedet, sier DNB Markets-analytiker Christoffer Wang Bjørnsen.

  Publisert 25. mai 2023 kl. 13.27
  Oppdatert 25. mai 2023 klokken 15.10
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 332 ord
  RALLY: Nvidia-sjef Jen-Hsun Huang får en fin dag på jobb torsdag. Foto: Bloomberg

  Futures indikerer at det går mot en blandet start på New York-børsen. Ifølge MarketWatch ligger det an til at Dow Jones vil åpne ned 0,2 prosent, at S&P 500 vil stige 0,6 prosent og at Nasdaq starter dagen med en oppgang på 1,8 prosent.

  Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,76 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 2,9 prosent til 19,45.

  Rally i Nvidia

  Onsdagens lyspunkt var chipprodusenten Nvidia som la frem en sterk kvartalsrapport etter børsens stengetid, samtidig som ledelsen tegnet et lyst fremtidsbilde. Mye av den sterke etterspørselen var drevet av behovet for chipper som brukes til kunstig intelligens. I torsdagens førhandel stiger aksjen hele 28 prosent.

  – Investorer er forbløffet over hva Nvidia ser i markedet. Noen har vært bekymret i dette kvartalet på grunn av makrobildet, og så kommer selskapet med en outlook som var bedre enn alle ventet. Selskapet har satt sammen en story som passer bra til dagens buzz innen AI, sier DNB Markets-analytiker Christoffer Wang Bjørnsen til Finansavisen.

  Gjeldstaket

  Ifølge Handelsbanken vurderer kredittvurderingsselskapet Fitch å nedgradere USAs kredittrating fra AAA til AA dersom USA misligholder noe av gjelden sin og politikerne ikke blir enige om gjeldstaket.

  Kevin McCarthy, leder for Representantenes hus, har uttrykt at han er optimistisk til at de får på plass en avtale i tide samtidig som finansminister Janet Yellens x-dato begynner å nærme seg med stormskritt.

  Fed

  Samtidig viste Fed-referatet fra forrige rentemøte at det er ulike meninger blant Fed-medlemmene om det er nødvendig med flere rentehevinger.

  «Etter en rekke haukete utspill fra flere Fed-representanter i det siste var nok markedet noe på vakt mot at disse ville ha litt mer tyngde i komiteen. Men ifølge referatet heller flertallet mot rentepause, og referatet leses som at Fed tar en pause i hvert fall i juni. Men tallene fremover vil avgjøre», skriver Handelsbanken i en rapport.

  Frem mot juni-møtet har Fed muligheten til å vurdere både konsekvensene av de pågående kredittinnstrammingene og styrken i nøkkeltallene. Torsdag kveld skal flere Fed-medlemmer holde en tale, blant annet Susan M. Collins og Thomas I. Barkin.