<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fredriksen laster opp i sin nye utbytterakett

Fredriksen fortsetter å laste opp i sin nye utbytteaksje. Nederst kan du se oversikt over dagens største endringer blant de store investorene på Oslo Børs. 

Publisert 6. sep. 2023 kl. 07.04
Oppdatert 6. sep. 2023 klokken 12.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 233 ord
HANDLER: John Fredriksen legger millionene på bordet.  Foto: NTB

Skipsreder John Fredriksen la rundt 840 millioner kroner på bordet og ble Norwegians største aksjonær for over to år siden etter restruktureringen. Aksjene ble den gang kjøpt for 6,26 kroner pr. aksje. 

I en kort periode i mai hadde Fredriksen doblet pengene sine etter en kursoppgang til 13,33 kroner, men siden den gang har det gått nedover for Norwegian-aksjen – hele 30 prosent til 9,48 kroner. 

Fredriksen har imidlertid ikke sittet passivt og fulgt med på nedturen. Han har lastet opp jevnt og trutt med ferske Norwegian-aksjer og i dag laster han opp med nær 500.000 nye aksjer til en verdi av over 4,7 millioner kroner. 

Fredriksen satt i starten av august på 114,8 millioner aksjer, ifølge aksjonærlistene. Siden den gang har han kjøpt aksjer på fallende kurs og lastet seg opp til dagens beholdning på 133,3 millioner aksjer. 

Aksjene har kostet mangemilliardæren opp mot 185 millioner kroner, hvis vi tar utgangspunkt i en snittpris pr. aksje på 10 kroner. 

Norwegian har levert gode trafikktall og vist at de har stålkontroll på kostnadene. I tillegg til har de en kontantbeholdning på haugevis av milliarder og aksjekursen steg kraftig frem til mai i år. 

Konsernsjef Geir Karlsen i Norwegian gjør en stor opprydning for å fjerne lån som hindrer utbytter. Nå er det kun ett hinder som gjenstår før utbyttekranen kan åpnes.

Her er flere av dagens endringer blant de store investorene på Oslo Børs: